Tips

Als het apparaat op het raam geplaatst is even aandrukken zodat de sponzen ingedrukt worden en de raamwasser goed op het raam zit.

Goedkoop afwasmiddel van het Kruidvat of van Trekpleister werkt beter dan Dreft, het glijdt beter. Vloeibare zeep is ook goed en schuimt minder, een scheutje wasverzachter er bij doen helpt ook en glijdt daardoor ook beter.

Als het raam van buiten vochtig is na een regenbui werkt het makkelijker. Wat water op het raam spuiten met een plantenspuit of waterpistooltje is ook goed.

Lauw water en zeep gebruiken, nooit met heet water werken.

Eerst water in het bakje doen en dan zeep. even roeren en het sopje is klaar. Eerst afwasmiddel en dan water erbij doen geeft teveel schuim.

De sponzen kunnen er wel eens uitvallen. Bij de binnenste is dat geen probleem maar bij de buitenste helft kan hij weleens in de dakgoot terechtkomen of beneden op de straat. Wij doen er een paperclip bij om de spons vast te zetten.

Mochten de magneten vastgesprongen zijn zonder raam ertussen dan kunt u ze niet meer lostrekken. Met kracht losdraaien gaat wel en als de ene kant opdraaien niet lukt dan moet u de andere kant uitdraaien. Wel altijd eerst even de rubbers er uittrekken en dan pas losdraaien.

En vooral niet drukken op het apparaat tijdens het lappen. Normaal moet je drukken op een spons en een wisser, maar het zit al op het raam gedrukt. Buiten vogelpoep en binnen drukken helpt toch al niet.