Geschiedenis

In 1970 werden er voor het eerst magnetische raamwassers verkocht op de huishoudbeurs in Amsterdam. De prijs was 40 gulden en er zaten kobalt magneten in.

Het systeem was afgeleid van de magnetische apparaatjes waarmee men van buitenaf de binnenkant van een aquarium kon schoonmaken. Alleen deze raamwasser was veel groter dan die voor de aquaria en er zat een spons en een wisser in om te sponzen en om droog te trekken. In die tijd was er bijna geen dubbel glas en deze magneten waren alleen geschikt voor enkel glas. Het model bleek toch niet perfect te werken want de wissers waren net zo groot als de sponzen waardoor het niet mogenlijk bleek om de ramen streeploos schoon te wissen. Later kwam er een ander model op de markt met een wat kleinere spons en die werkte streeploos. Het apparaat was blauw en er zaten magneten in die door Philips werden gemaakt. Deze raamwassers werden vijf jaar lang verkocht op markten en beurzen en veel mensen maakten daarmee hun ramen schoon. Ze waren echter niet geschikt voor dubbel glas en toen er hoe langer hoe meer dubbel glas geplaatst werd was het afgelopen met de handel. Er kwamen toen ook goedkopere uitvoeringen uit Italië in het rood en in het groen met andere magneten maar die voldeden niet. Wij spreken mensen die vroeger toen zij nog enkel glas hadden de ramen lapten met een magnetische raamwasser. De één zegt dan dat het een prima ding was en de ander zegt dat het een rotding was die telkens van het raam viel. Het prima ding was blauw en kostte toen 40 gulden en de ander werd verkocht voor 25 gulden. Het verschil zat hem in de magneten die er in zaten. In 2002 hebben wij een proef gedaan met neodymium magneten voor dubbel glas en het werkte prima. Het waren wel dure magneten en je moest erg oppassen dat je er niet met de vingers tussen kwam en dat gebeurde voordat je het in de gaten had. Op enkel glas ging het voor geen meter want dan was hij niet meer in beweging te krijgen en met heel veel moeite hebben wij hem van het glas af kunnen draaien. Het was maar een test die wij toen gedaan hebben en zijn toen op zoek gegaan naar een leverancier die deze magneten voor een schappelijke prijs kon leveren want bij de grote importeurs van magneten in Nederland waren ze te prijzig. Er moeten n.l. acht magneten in en wij kwamen dan uit op een prijs waarvoor het gewoon niet door ons te verkopen was.

Door een groot aantal magneten te bestellen hebben wij de prijs kunnen drukken waardoor het mogenlijk is de raamwassers voor €. 39,95.- te verkopen. Deze prijs is echter niet gegarandeerd want mocht de prijs van de magneten stijgen dan zijn wij genoodzaakt om de prijs van de raamwassers te verhogen. In dat geval laten wij dat weten via deze website. Een reservesetje met sponzen en wissers kost €. 3.- en het wordt door ons aanbevolen om dit erbij te bestellen aangezien de sponzen en wissers kunnen slijten en bij nabestelling hiervan de verzending ook weer een paar euro gaat kosten. Bij bestelling van een raamwasser krijgt u er een reserveset bij voor slechts 5 cent.

De verzendkosten met TNT Post is €. 7.-

De magnetische raamwasser voor dubbel glas is uitverkocht. (Géén voorraad meer)

Wij hebben er wel weer een voor enkel glas laten maken omdat het toch nog veel blijkt voor te komen.

Hier zitten ook neodymium magneten in, maar deze zijn lichter gemagnetiseerd.

Ze zijn wel sterker dan de kobalt of ferriet magneten die vroeger gebruikt werden en daarom zijn ze te gebruiken tot een dikte van 8 mm. wat wel eens voorkomt bij balkons en bij een gallerij.

De verkoopsprijs voor de enkel glas raamwasser is €.34,95.- en een reserveset met sponzen en wissers krijgt u er dan bij voor vijf cent.

De totaalprijs voor de magnetische raamwasser voor enkel glas komt dan op €.42.- inclusief reserveset en verzendkosten.

Soms gebruikt men de raamwasser niet voor de ramen, maar voor een ballustrade, gallerij, balkon, vitrine, ramen in hijskranen etc. en dat glas is vaak dikker dan 8 mm.

In het geval dat de raamwasser alleen gebruikt wordt voor glas dat dikker is dan 8 mm. kunt u dat even doorgeven zodat wij de magneten voor enkel glas wat sterker kunnen laten magnetiseren en dan zijn deze raamwasser te gebruiken op glas van 8 tot 15 mm dikte.

De mensen die het apparaat al in het gebruik hebben kunnen een reserveset laten opsturen.

De prijs is €. 3.- per set en €.2.- verzendkosten per verzending. Bij meerdere setjes betaalt u 1 x de verzendkosten.

Voor België zijn de verzendkosten hoger. De kosten hiervan kunt u opvragen door mij even een e-mail te sturen.