Gebruiksaanwijzing

Het belangrijkste is dat er voldoende sop buiten op het raam komt en dat u alleen en uitsluitend achter de spons aangaat want daar zit sop in dat schoonmaakt en waardoor het apparaat over het glas glijdt. Het rubber komt er achter aan en maakt droog. Er staat een pijltje op het apparaat.

U neemt een plastic afwasbakje, want alles wat metaal is blijft aan de raamwasser hangen en u doet er wat lauw water in. Nooit met heet water werken. Altijd veel afwasmiddel of vloeibare zeep in het water doen, eventueel een scheutje wasverzachter erbij doen, dan even roeren en vooral de buitenste helft goed indopen. Bij grote of zeer vuile ramen nog een keer goed indopen zodat er voldoende sop buiten op het raam komt. Als het raam al vochtig is omdat het geregend heeft dan gaat het nog makkelijker. U kunt ook indien mogenlijk via een zijraam of balkon wat water op de buitenkant spuiten met een plantenspuit of waterpistooltje. Met voldoende vocht kunt u achter de spons aan van binnen uit de ramen lappen. Altijd van boven naar beneden werken en bij de hoeken en zijkanten het apparaat omdraaien zodat de spons voorgaat. U mag er niet op drukken of aan trekken, alleen maar bewegen achter de spons aan. Het apparaat zit al op het raam gedrukt en door druk te geven gaat het zwaarder. Binnen drukken helpt niet want de vogelpoep zit toch buiten. In de spons zit sop en dat maakt schoon en dat glijdt over het raam. Gaat u de verkeerde kant uit dan kunt u hem van het raam af trekken want het rubber is droog en het raam is ook droog.Normaal gaat u eerst sponzen en dan wissen, vandaar dat de spons voor moet en de wisser komt er dan automatisch achteraan. Om streeploos de ramen schoon te maken moet u het apparaat een beetje schuin houden met de spons naar beneden, als de spons boven de wisser uitsteekt dan krijgt u een streep. Bij het omdraaien kan het zijn dat u een stukje sop op het raam laat zitten, daarom na het draaien altijd even de raamwasser een beetje omhoog halen en dan weer verder gaan. Aan de buitenste helft zit een koordje dat u even moet bevestigen aan een knop van het raam zodat hij ergens aan vast zit voor het geval dat hij uit de handen glipt of door een verkeerde beweging loslaat.

 

De Nederlandstalige gebruiksaanwijzing staat op de achterkant van de doos met afbeeldingen op de zijkant. Op www.youtube.com is een demofilmpje onder de naam “raamwasser”.